söndag 1 mars 2009

Helgrillad kyckling med exotisk sås av grönsaker, ris


En perfekt rätt som sköter sig själv när du har annat att göra innan gästerna
kommer.

4 port

4 port ris
1 hel kyckling
7-8 cm ingefära (brukar oftast bli 2 bitar)
ett knippe färsk slätbladig persilja
olivolja
salt & peppar

4 stora paprikor (varlfri färg, men blanda gärna)
1 hel ananas
2 rödlökar
1 röd chilli
1/2 msk torkade fänkålsfrö (malda)
olivolja
salt och peppar
1 1/2 tsk balsamvinäger
1/2 tsk socker
2-4 msk vatten (beroende på önskad konsistens)

Skala ingefäran och riv den på rivjärn. Hacka upp persiljan och blanda med ingefäran. Salta och peppra. Stoppa blandningen i kycklingen och gnid in kycklingen med olivolja. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i ugnen på 200° i ca 1 h 40 min. (Beroende på storleken på kycklingen) Hacka upp alla grönsakerna i medium stora bitar. Ta ut kycklingen efter ca 40 min och lägg i grönsakerna också i långpannan. Mal fänkålsfröna i en mortel och strö över grönsakerna. Häll lite olja på och blanda runt. In med allt i ugnen igen. Koka riset när du har ca 20 min kvar i ugnen. Häll av stekskyn och ca en tredjedel av grönsakerna från långpannan och över i en gryta. Häll i balsamvinäger, vatten och socker. Mixa med stavmixer till medium tjock sås. Dela kycklingen och servera med resten av grönsakerna och ris. Häll på såsen.

KÄLLA: Jamie Oliver

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP