Limespagetti med bacon och fetaost
4 port
280 g spagetti
150 g fetaost
1 lime, skal och juice
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, finhackad
1 paket bacon 140 g
1/2 dl capris
1 påse rucola
2 krm nymalen svartpeppar
Koka spagettin. Tärna fetaosten. Skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet med ett fint rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Tilsätt limeskal, vitlök, chili och kapris. Låt spagettin rinna av, men spara lite av pastavattnet. Dra stekpannan från värmen och tilsätt fetaost och rucola. Pressa över limejuicen och ta eventuellt i lite av pastavattnet så du får en krämig koncistens på pastan och såsen.
KÄLLA: Laga Lätt, nummer 2 2010
3 kommentarer:
Det här låter hur gott som helst. Måste testas ASAP.
hälsningar från Connecticut
Ojj vad gott! Precis som eastcostmom så ska jagockså testa detta! Kolla också gärna in mina recept på min mat- och träningsblogg! :D
Kraam
Men åh vad god den såg ut... Kanonbra ide till blogg ju!
Skicka en kommentar