söndag 1 mars 2009

Sjömansbiff

4 port

500g benfritt nötkött
3 gula lökar
2 msk smör eller olja
2 dl vatten
12 st potatisar
2 tsk salt
Smör till stekning
2 krm nymalen svartpeppar
33 cl mörkt öl, gärna porter eller stout
persilja

Skala och skiva löken och stek den i en tredjedel av fettet tills den är gyllenbrun. Ta upp löken och lägg åt sidan.

Skär ev. köttet i lite mindre bitar. Bryn köttet i resten av matfettet. Lägg köttet åt sidan och häll på lite vatten till sky.

Skala potatisen och skär i skivor. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller ugnsäker form. Börja och sluta med potatis. Krydda mellan varven. Häll på öl och sky.
Sjud under lock i 45 minuter eller i ugn på 200 grader. Strö klippt persilja över vid servering

Servera gärna med inlagd gurka eller rödbetor och en frisk sallad.

Tips: Gör en större sats och spara. Sjömansbiff är nästan godare dagen efter. Det går utmärkt att frysa in Sjömansbiff.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP